İPAM Psikoterapi Araştırma ve Uygulama Merkezi

İbn Haldun Üniversitesi ve Başakşehir Belediyesi işbirliğinde kurulan İHU Psikoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi (İPAM), Başakşehir ve çevre ilçelerde kamu kurumları dışında ruh sağlığı hizmeti veren tek resmi kuruluş olarak çalışmalarına başladı.

Yayınlanma Tarihi : Google News
İPAM Psikoterapi Araştırma ve Uygulama Merkezi

İbn Haldun Üniversitesi ve Başakşehir Belediyesi işbirliğinde kurulan İHU İPAM Psikoterapi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Başakşehir ve çevre ilçelerde kamu kurumları dışında ruh sağlığı hizmeti veren tek resmi kuruluş olarak çalışmalarına başladı.

Başakşehir Belediyesi ve İbn Haldun Üniversitesi’nin ortaklaşa hayata geçirdiği Psikoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi (İPAM), Başakşehir 1. Etap’taki Hayrettin Atmaca Camii altında hizmet vermeye başladı.

İPAM Psikoterapi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Bir üniversitenin başarı göstergelerinden biri de kurulduğu yerde ve çevresinde yaşayan insanların sorunlarına çözüm üretebilmesidir. Bu amaca yönelik olarak İbn Haldun Üniversitesi Psikoterapi Araştırma ve Uygulama Merkezi (İPAM) halkımızın ruh sağlığı sorunlarına cevap verme amacıyla kurulmuştur.

İPAM Psikoterapi Araştırma ve Uygulama Merkezi İPAM Psikoterapi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Üniversitede ruh sağlığı alanında çalışan uzmanların klinik psikoloji bilgisini toplumla ve çevreyle paylaştığı bir merkez olması hedeflenmiştir. İPAM böylece üniversite ve çevreyi buluşturacak bir köprü işlevini de yerine getirmiş olacaktır. Kısaca, İbn Haldun Üniversitesine bağlı olarak hayata geçirilen İPAM,  toplum ruh sağlığı alanında çalışmalar yapacak bir psikoterapi, araştırma, eğitim ve toplumsal destek merkezidir. İPAM böylece başta Başakşehir ilçe sakinleri, üniversite çalışan ve öğrencileri olmak üzere; terapi ve psiko-eğitim hizmeti almak için gelen başvuruları karşılamaya aracılık edebilecektir.

İPAM’da psikoterapi hizmeti

Üniversitemiz psikoloji bölümü öğretim üyeleri ve uzman klinik psikologlar tarafından uygulanacaktır.

Merkezde, psikolojik destek amacıyla başvuruda bulunan danışanlara; klinik psikoterapi, psiko-eğitim, grup çalışmaları, klinik ölçme ve değerlendirme hizmetleri sunuluyor ve ihtiyaç duyulan durumlarda psikolojik destek sağlanıyor. 7 terapi odası ve 48 kişilik konferans salonu bulunan merkezde, üniversite çalışanları ve öğrencilere yönelik; kişisel gelişim, farkındalık geliştirme, psiko-eğitim, grup çalışmaları, panel ve seminerler de düzenleniyor.

İPAM’DA BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEKKART SAHİPLERİNE %95 İNDİRİM UYGULANIYOR

“Danışanlar daha çok kadın ve çocuk”

İPAM’ın faaliyetlerini ve ileriye yönelik projelerini Psikoterapi Merkezi Koordinatörü Uzman Psikolog Sümeyye Yaşar ile konuştuk. 8 Mayıs itibari ile seanslara başladıklarını belirten Yaşar, “İlk ay 58 seans yaptık. Devam ediyoruz. Danışanlar daha çok kadın ve çocuklardan oluşuyor. Erkek danışanlarımız da var ama nispeten daha az.

--------------------------------------

İPAM Psikoterapi Araştırma ve Uygulama Merkezi

Depresyon, duygu-durum bozuklukları, kaygı bozuklukları, aile içi iletişim sorunları ve cinsel sorunlarla ilgili başvuran danışanlarımız var. Diğer yandan çocukların iletişim sorunları, uyum bozuklukları ve yaşadıkları travmalara dair çocuklarını getiren aileler var, onlarla da çalışmalar yapılıyor” diye konuştu.

Mültecilere de hizmet veriliyor

Sümeyye Yaşar, merkezde sadece vatandaşlara değil sığınmacılara da hizmet verildiğini söyledi. İPAM’da yabancı dil bilen sığınmacılara İngilizce ve Almanca terapi imkanı sunduklarını ifade eden Yaşar, Suriyeli mülteciler başta olmak üzere ana dili Arapça olan danışanlara yönelik Arapça terapi hizmeti için de hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti. Psikoterapi Merkezi’nden hafta içi her gün 09.00 – 17.00 saatleri arasında 0212 692 02 02 numaralı telefondan randevu alınabiliyor.

İPAM hizmetleri

  • Danışanların psikolojik sorunlarını değerlendirmek ve tanı ve tedavi konusunda merkezde çalışan uzmanlara yönlendirmek,
  • Danışanların iletişim problemleri, evlilik çatışmaları, iş doyumu gibi yaşam kalitesini azaltan günlük yaşam sorunlarıyla baş etmelerine katkıda bulunmak,
  • Danışanların içinde yaşadıkları sosyo-kültürel ortamlar göz önünde bulundurularak onların ruhsal gelişimini desteklemek ve günlük sorunlarla baş etme mekanizmalarını güçlendirmeye yönelik psiko-eğitim vermek,
  • Gündelik yaşamında sorun yaşayan danışanlar için bireysel, çift, aile ve grup terapi hizmetleri sunmak,
  • Danışanların sağaltım ve gelişimlerine yönelik olarak araştırma ve tanı amaçlı görüşme ve test uygulamaları yapmak,
  • Gerektiğinde danışanları yardım alabilecekleri ilgili kurumlara yönlendirmek,
  • Danışanlardan elde edilen bütün sözlü ve yazılı bilgileri etik prensipler çerçevesinde yönetmek ve arşivleyerek korumak,
  • Merkezin hizmet kalitesini artırmaya yönelik olarak danışanların merkezde yapılan çalışma ve eğitimleri değerlendirmeleri amacıyla memnuniyet anketleri düzenlemek,
  • Lisans ve lisansüstü psikoloji ve psikolojik danışmanlık öğrencilerinin staj eğitimlerini öğretim üyeleri gözetiminde Türk Psikologlar
  • Derneği etik ilkeleri ve bilimsel süreçler gözetilerek sürdürmelerini sağlamak,
  • Merkez çalışanlarının akademik gelişmelerine yönelik psikoloji alanıyla ilgili toplantı, konferans, kongre, sempozyum gibi bilimsel etkinlikler düzenlemek. 

YORUM YAP