Şafak Sezer Kimdir? - Şafak Sezer Biyografisi - Tanıtım Ekle

SON DAKİKA

Şafak Sezer Kimdir?

Bu biyografi 05 Ağustos 2017 - 23:37 'de eklendi ve 1 kere okundu kez görüntülendi.

Şafak Sezer Kimdir? 10 Ekim 1970 Ankara doğumlu Türk oyuncu, senarist ve yönetmen’dir. 1989 yılında Ankara Halk Tiyatrosu’nda Haldun Taner’in “Eşeğin Gölgesinde” adlı oyunla Ankara’da Oktay Kara ve Taylan Velioğlu ile ilk olarak sahneye çıktı.

Şafak Sezer,  10 Ekim 1970 Ankara doğumlu Türk oyuncu, senarist ve yönetmendir. 1989 yılında Ankara Halk Tiyatrosu’nda Haldun Taner’in “Eşeğin Gölgesinde” adlı oyunla Ankara’da Oktay Kara ve Taylan Velioğlu ile ilk olarak sahneye çıktı.

Ankara Halk Tiyatrosu’nda “Devri Yalan”, “Başımızda Pakbulut, Sen Bu Seçimi Unut”, “Saddam‘ı Kim Öptü”, “Şirinler”, “Edi Büdü” ve “Uzaylı Arif” adlı oyunlarla, Ankara Ekin Tiyatrosu’nda ise “Biz Bu İhtilali Niye Yaptık”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı oyunlarla seyirci karşısına çıktı.

Dario Fo’nun “Yüzsüz” adlı oyunundan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi’nin çektiği “Bir Düğün Masalı” adlı filmde rol alan sanatçının yer aldığı televizyon dizileri: “Televizyon Çocuğu” (Okan Bayülgen`in programı), “Sıdıka”, “Baskül Ailesi”, “Dostlar Pasajı”, “Şafak Vakti” ve “Reyting Hamdi”… “Üçlü Oyun” filminden sonra sanatçı “Vizontele” için kamera karşısına geçti. Daha sonra da Turkfilmi adlı yapım şirketinin ilk filmi olan Rus Gelin’de Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Kaan Boztepe’le birlikte rol aldı. Şafak Sezer Kimdir?

Şafak Sezer Kimdir?

Ünlü komedyen Şafak Sezer’in bugünkü ününe kavuşmasında, rahmetli şovmen Boran Kaya’nın sunduğu “İner misin Çıkar mısın?” adlı yarışmasının rolü büyüktür. Zira o dönemin en beğenilen yarışma programlarından biri olan “İner misin Çıkar mısın?” da Şafak Sezer birinci olmuştur. Çoğu filmde başarılı oyunculuk gerçekleştirmiştir.

Filmografi
Dizi ve Film

2008 -Maskeli Beşler: Kıbrıs Tezcan Film
2008 -Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz Yaşar Yaşamaz Televizyon Filmi
2008 -Kadri’nin Götürdüğü Yere Git Kadri
2009 -Aynadaki Düşman Çelebi
2009 -Kolpaçino Özgür Film
2009 -Kutsal Damacana 2: İtmen Fikret Film
2009 -Hanımeli Sokağı Ramazan
2010-2011- Türk Malı -Erman Kuzu -Dizi
2010 -Memlekette Demokrasi Var -Jandarma
2011 -Kolpaçino: Bomba -Özgür -Film
2011-2013- Alemin Kıralı -Aslan Kıral -Dizi
2013 -G.D.O. KaraKedi -Gürkan -Film
2013 -Altındağlı -Ekrem Altındağlı
2014 -Ah Polis Olsam Yeniden
2014-2015 -Şimdi Onlar Düşünsün -Aziz Keklik
2016 -Kolpaçino 3. Devre -Film
2016 -Bir Baba Hindu
2016 -El Değmemiş Aşk
2017 -Türk Malı -Erhan Kuzu/Eymen Kuzu
2017 -Ketenpere -Kalender
2018 -Gürbüz: Hadi Allah’a Emanet- Hamit
2018 -Göktaşı -Muhtar -Film
2019 -Yalan Dolan -Kablo
2021 -Hep Yek 4

Şafak Sezer Biyografisi, Şafak Sezer nereli? Şafak Sezer hangi dizilerde oynadı? Şafak Sezer kaç yaşında?

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
---

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hande Doğandemir Kimdir?

Hande Doğandemir Kimdir ? 22 Kasım 1985 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi sosyoloji bölümünden mezun oldu. İletişim sosyolojisi üzerinde çalıştı. (daha&helliip;)…

Hüner Coşkuner Kimdir?

Hüner Coşkuner Kimdir? 1 Nisan 1963 yılında İstanbul'da doğmuştur. Klasik Türk müziği şarkıcısı Coşkuner 57 yaşındadır. Hüner Coşkuner, lise yıllarında Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Cemiyeti'ne giderek çok büyük bir birikime sahip oldu. (daha&helliip;)…

Zeynep Demirel Kimdir?

Zeynep Demirel Kimdir? 9 Temmuz 1989 yılı İstanbul doğumludur. Tam adı Zeynep Kübra Sever Demirel'dir. Küçük yaşta ailesiyle Belçika'ya yerleşti. Üniversite eğitimini radyo-televizyon ve sinema bölümünde lisans alanında tamamladı. (daha&helliip;)…

Berna Keklikler Kimdir?

Berna Keklikler Kimdir? 25 Şubat 1989 tarihinde Almanya, Gelsenkirchen’de gurbetçi bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Berrin Keklikler (d.1994) adında kız kardeşi vardır. Liseyi Almanya’da bitirdi. (daha&helliip;)…

Damla Sönmez Kimdir?

Damla Sönmez Kimdir? 3 Mayıs 1987 tarihinde İstanbul’da doğdu. Annesi Figen Sönmez, babası Muammer Sönmez’dir.  St. Joseph Fransız Lisesi’nden mezun olduktan sonra Paris Sorbonne Üniversitesi’nde başladığı tiyatro eğitimini Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde burslu olarak tamamladı. (daha&helliip;)…

Damla Makar Kimdir?

Damla Makar Kimdir? 1996 İstanbul doğumlu olan Damla Makar, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümünü bitirdikten (2020) sonra Aleksander Zelwerowicz Sanat Akademisinde oyunculuk eğitimi aldı. (daha&helliip;)…

GÜNLÜK HABER AKIŞI

SON DAKİKA HABERLERİ