İsmail Hacıoğlu Kimdir? - İsmail Hacıoğlu Biyografisi - Tanıtım Ekle

SON DAKİKA

İsmail Hacıoğlu Kimdir?

Bu biyografi 17 Aralık 2017 - 13:04 'de eklendi ve 2 kere okundu kez görüntülendi.

İsmail Hacıoğlu, 30 Kasım 1985 tarihinde İstanbul’da Fatih’de ailesinin ilk çocuğu olarak doğmuştur. Babası eski Fenerbahçeli oyunculardan Memmet Hacıoğlu’dur. Babasına karşın İsmail koyu bir Galatasaraylıdır. Kardelen adında bir kız kardeşi vardır. İsmail Hacıoğlu Kimdir Henüz 12 yaşında iken Dublaj yaparak para kazanmaya başladı.
Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünde eğitim aldı. Orada iki sezon da tiyatro oyunlarında rol aldı. Bir sezon hocaları Aydoğan Tamer ve Erdal Duman’ın kurdukları özel tiyatroda, ardından da yine Duman’ın kurduğu İstanbul Gençlik Tiyatrosu’nda oynadı.

İsmail Hacıoğlu Kimdir?

Müjdat Gezen sanat Merkezi’nde okurken bir taraftan da reklamlarda seslendirme yapmaya başladı. “Bir İstanbul Masalı” dizisinde evin haylaz oğlu Ozan’ı oynarken Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü kazandı. Bölüm Başkanı Zeliha Berksoy’un ‘Hem okul hem dizi aynı anda olmaz’ sözü nedeniyle ilk sınıftan ayrılarak okulu bıraktı.

2002 yılında Yönetmenliğini Ömer Kavur’un yaptığı senaryosunu Macit Koper ileÖmer Kavur’un hazırladığı “Karşılaşma” adlı sinema filminde İsmail Hacıoğlu Osman karakterini canlandırdı. Baş rollerde ise Uğur Polat, Lale Mansur, Çetin Tekindor ve Aytaç Arman oynadı. İsmail Hacıoğlu, bu film ile 40. Antalya Film Şenliği – Umut Veren Genç Oyuncu ödülünü aldı.

2003 yılında “”Bir İstanbul Masalı”” adlı dizide oynadı. Bu dizide Ahu Türkpençe, Mehmet Aslantuğ, Ozan Güven, Çetin Tekindor, Arsen Gürzap,Vahide Gördüm ve Altan Erkekli, Yasemin Çonka gibi oyuncularla birlikte yer aldı.

2007 yılında yönetmeni Ömer Vargı, senaristi Yavuz Turgul olan “Kabadayı” sinema filminde Şener Şen, Kenan İmirzalıoğlu, Aslı Tandoğan, Rasim Öztekin, Tarık Ünlüoğlu ile beraber oynadı.

2013 yılı Nisan ayında TRT’de yayınlanmasına başlayan “Osmanlı Tokadı” adlı dizide Fatih Sultan Mehmed rolünü canlandırdı. Bu dizide eşi Vildan Ataseverve Alper Kul, Uğur Çavuşoğlu, Mazhar Alanson da rol almıştır.

İsmail Hacıoğlu, 10 Nisan 2010 tarihinde oyuncu Vildan Atasever ile evlendi. 2014 yılında eşi ile beraber İstanbul’u terk ederek Datça’ya yerleşti. 21 Ocak2015 tarihinde boşandılar.

İsmail Hacıoğlu, 5 Şubat 2016 tarihinde dansçı Duygu Kaya Kumarki ile evlendi.

Filmografisi

2021 – Hükümsüz
2020 – Zümrüdüanka
2019 – Çocuk (Hasan) (TV Dizisi)
2019 – Şuursuz Aşk (Sinema Filmi)
2018 – Mehmetçik Kutül Amare (Üsküplü) (TV Dizisi)
2017 – Ayla (Süleyman Dilbirliği) (Sinema Filmi)
2015 – Zeyrek ile Çeyrek ‘Bir Ramazan Temaşası’ (Meftun) (TV Dizisi)
– Kafes (Mehmet Sipahi) (Sinema Filmi)
– Sonsuz Bir An (Sinema filmi)
2013 – Osmanlı Tokadı ( Fatih Sultan Mehmet) (TV Dizisi)
2013 – Meryem (Murat) (Sinema Filmi)
2011 – Şüphe (Aziz Kutlu) (TV Dizisi)
– Türkan (Mustafa) (Sinema Filmi)
– Firar (Civan) (TV Dizisi)
2010 – Çakal (Akın) (Sinema Filmi)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
---

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hande Doğandemir Kimdir?

Hande Doğandemir Kimdir ? 22 Kasım 1985 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi sosyoloji bölümünden mezun oldu. İletişim sosyolojisi üzerinde çalıştı. (daha&helliip;)…

Hüner Coşkuner Kimdir?

Hüner Coşkuner Kimdir? 1 Nisan 1963 yılında İstanbul'da doğmuştur. Klasik Türk müziği şarkıcısı Coşkuner 57 yaşındadır. Hüner Coşkuner, lise yıllarında Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Cemiyeti'ne giderek çok büyük bir birikime sahip oldu. (daha&helliip;)…

Zeynep Demirel Kimdir?

Zeynep Demirel Kimdir? 9 Temmuz 1989 yılı İstanbul doğumludur. Tam adı Zeynep Kübra Sever Demirel'dir. Küçük yaşta ailesiyle Belçika'ya yerleşti. Üniversite eğitimini radyo-televizyon ve sinema bölümünde lisans alanında tamamladı. (daha&helliip;)…

Berna Keklikler Kimdir?

Berna Keklikler Kimdir? 25 Şubat 1989 tarihinde Almanya, Gelsenkirchen’de gurbetçi bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Berrin Keklikler (d.1994) adında kız kardeşi vardır. Liseyi Almanya’da bitirdi. (daha&helliip;)…

Damla Sönmez Kimdir?

Damla Sönmez Kimdir? 3 Mayıs 1987 tarihinde İstanbul’da doğdu. Annesi Figen Sönmez, babası Muammer Sönmez’dir.  St. Joseph Fransız Lisesi’nden mezun olduktan sonra Paris Sorbonne Üniversitesi’nde başladığı tiyatro eğitimini Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde burslu olarak tamamladı. (daha&helliip;)…

Damla Makar Kimdir?

Damla Makar Kimdir? 1996 İstanbul doğumlu olan Damla Makar, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümünü bitirdikten (2020) sonra Aleksander Zelwerowicz Sanat Akademisinde oyunculuk eğitimi aldı. (daha&helliip;)…

GÜNLÜK HABER AKIŞI

SON DAKİKA HABERLERİ