Hande Doğandemir Kimdir? - Hande Doğandemir Biyografisi - Tanıtım Ekle

SON DAKİKA

Hande Doğandemir Kimdir?

Bu biyografi 14 Ocak 2022 - 11:06 'de eklendi ve 7 kere okundu kez görüntülendi.

Hande Doğandemir Kimdir ? 22 Kasım 1985 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi sosyoloji bölümünden mezun oldu. İletişim sosyolojisi üzerinde çalıştı.

Ortaokul ve lisede Fransızca eğitim gördü, Erasmus ile Fransa’nın Lille şehrinde okudu. Televizyon ve iletişim sosyolojisi üzerinde çalışma yaparken kamera arkasında çalışmaya başladı ve ardından oyunculuğa başladı. Oyunculukla birlikte TRT’de sunuculuk yaptı.2011’den itibaren oyunculukla eş zamanlı 20 dakikalık Hatırlar mısınız? adlı arşiv programının kamera arkasıyla birlikte TRT Okul’da iki yıl sunuculuk yaptı.

Sinemada ilk kez Burak Aksak’ın Bana Masal Anlatma adlı filminde başrol olarak Ayperi karakterini canlandırdı. 2015’te Racon Ailem İçin adlı dizide Yağmur karakterini canlandırdı. Şubat dizisinde Elem karakteriyle birlikte Leyla ile Mecnun dizisinde Şans karakteri ve sunmaya devam ettiği “Hatırlar Mısınız?” programıyla akıllarda yer etti. Güneşi Beklerken dizisinde Zeynep rolüyle başrolde oynadı. 2011-2012 yıllarında, TRT 1’de yayınlanan Sen de Gitme dizisinde iki sezon Aslı karakterini canlandırdı.

Keskin Bıçak ve Kahramanlar dizileriyle oyunculuğa adım atan Doğandemir, 2010’da kamera arkasında çalışmaya devam ederken Altan Gördüm ve Vahide Perçin’den Akademi 35 Buçuk’tan oyunculuk eğitimi aldı. Avon Dergisi’nin 2010 Haziran ayının “Yüz Güzeli” seçilmiştir.

Hande Doğandemir Kimdir

İletişim sosyolojisi üzerinde tez hazırlarken bir yapım şirketinde stajyerlik yapan Hande Doğandemir çeşitli yapım ve rejilerde çalıştı. Kamera arkasında editör yardımcısı olarak en son program içeriği hazırladı. 2020 yılında konuk oyuncu olarak yer aldığı Kırmızı Oda dizisinde Nesrin rolünü canlandırdı. Doğandemir, son olarak Exxen’de yayınlanan Hükümsüz dizisinde “Filiz” rolüyle başrolde yer aldı. Oyuncu 1,70 boyundadır.

Hande Doğandemir Kimdir?

2011 yılında başlamak üzere TRT Okul’da “Hatırlar mısınız?” adlı programda iki yıl sunuculuk yaptı. 2013 yılının Mart ayında Nejat İşler’le birlikte “Eti Browni” reklamında rol aldı.

2 Temmuz 2013 tarihinde Kanal D’de gösterime giren “Güneşi Beklerken” dizisinde başrollerini Emre Kınay, ve Kerem Bursin ile paylaştı. 2014 yılında Lipton reklamında oynadı.

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV8 kanalında Aralı 2015 de oynamaya başlayacak olan “Kara Kış” adlı dizide Şükrü Özyıldız ile birlikte oynadı.

2015 yılında başrollerinde Mehmet Aslantuğ, Sezin Akbaşoğulları, Seçkin Özdemir, Hande Doğandemir, Sarp Akkaya, Barış Arduç, Ekin Türkmen ve Tomris İncer gibi oyuncuların paylaştığı “Racon: Ailem İçin” dizisinde Yağmur/Azra karakterini canlandırdı.

Hande Doğandemir ve Şükrü Özyıldız 2015 yılında yapılan ve 29 Ocak 2016’da gösterime giren “Her Şey Aşktan” filminde de başrol oynadı.

Filmografi
Sinema

2021 -Daha İyi Bir Yarın -Ekin- Başrol Oyuncusu
2019 -Nuh Tepesi- Elif -Başrol Oyuncusu
2017 -Kaybedenler Kulübü Yolda -Sevda -Başrol Oyuncusu
2016 -Her Şey Aşktan -Pelin- Başrol Oyuncusu
2015 -Bana Masal Anlatma -Ayperi -Başrol Oyuncusu

Televizyon

2021- Annemizi Saklarken -Handa Güven -Başrol Oyuncusu
2021 -Hükümsüz -Filiz -Başrol Oyuncusu
2020 -Kırmızı Oda -Nesrin- Konuk Oyuncu
2019 -Yüzleşme -Masal Karaca / Gonca Kalenderoğlu Başrol Oyuncusu
2018 -Can Kırıkları -Leyla Akgün Doğan Başrol Oyuncusu
2017 -Muhteşem Yüzyıl: Kösem -Hatice Turhan Sultan Başrol Oyuncusu
2016 -Hayatımın Aşkı -Gökçe Başrol Oyuncusu
2015 -Racon: Ailem İçin -Yağmur / Azra Başrol Oyuncusu
2013-2014- Güneşi Beklerken -Zeynep Yılmaz / Güzel / Sayer Başrol Oyuncusu
2013 -Leyla ile Mecnun -Şans -Konuk Oyuncu
2012 -Böyle Bitmesin -Ceylan Ağalı -Konuk Oyuncu
İbreti Ailem -İpek Şenocak -Yardımcı Oyuncu
2011-2012 -Sen De Gitme -Aslı -Yardımcı Oyuncu
2010 -Keskin Bıçak -Aslı Karaağaç- Başrol Oyuncusu
-Kahramanlar- Zeynep Kayhan -Yardımcı Oyuncu

Hande Doğandemir kimdir, nereli, kaç yaşında? Hangi dizilerde oynadı?

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
---

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Caner Taslaman Kimdir?

Caner Taslaman Kimdir? 1968 yılında İstanbul'da doğmuştur. Caner Taslaman, ilk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehir olan İstanbul’da bitirdi. Kimya mühendisi bir annenin ve doktor bir babanın oğlu olarak küçük yaşlardan itibaren doğa bilimleri ile ilgilendi. (daha&helliip;)…

Miray Akay Kimdir?

Miray Akay Kimdir? 17 Temmuz 2000 tarihinde Türk bir baba ve Ukranyalı bir annenin çocuğu olarak Ukrayna'da doğmuştur. Asıl adı Myroslava Kosteva Akay'dır. 1993 doğumlu bir ablası ve 2002 doğumlu bir erkek kardeşi vardır. (daha&helliip;)…

Simay Barlas Kimdir?

Simay Barlas Kimdir? 17 Mayıs 1998 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümünden mezun oldu. İlk oyunculuk deneyimini Paramparça dizisindeki Öykü karakteri ile elde eden Simay Barlas; Adı Efsane, Hayat Bazen Tatlıdır gibi dizilerde rol aldı. (daha&helliip;)…

Duygu Keser Kimdir?

Duygu Keser Kimdir? 1990 yılında İzmir’de dünyaya gelmiş, aslen İzmir’lidir. İlk oyunculuk deneyimini 2006 yılında Bebeğim dizisinde gerçekleştirerek ekran severlerin karşısına çıkmıştır. (daha&helliip;)…

Sevcan Yaşar Kimdir?

Sevcan Yaşar Kimdir? 1990 yılı İzmir doğumlu Türk manken ve oyuncudur. 23. Miss Model of Turkey birincisi olduktan sonra Çin'de düzenlenen Miss Model of World yarışmasında da birinci oldu. (daha&helliip;)…

Okan Yalabık Kimdir?

Okan Yalabık Kimdir? 13 Aralık 1978 yılında İstanbul'da doğmuştur. Liseyi Şişli Terakki Lisesi ve Sakıp Sabancı Anadolu Lisesinde bitiren oyuncu, 1993 yılında Cengiz Deveci'yi lisede çalıştırıcılığa davet ettirerek Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu'nun kurulmasına önayak olmuştur. (daha&helliip;)…

GÜNLÜK HABER AKIŞI

SON DAKİKA HABERLERİ