Ercan Kesal Kimdir? - Ercan Kesal Biyografisi- Tanıtım Ekle

SON DAKİKA

Ercan Kesal Kimdir?

Bu biyografi 08 Kasım 2017 - 13:56 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ercan Kesal Kimdir? 1959 yılında Avanos, Nevşehir’de doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Avanos’ta, lise öğrenimini Nevşehir’de tamamladı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1984 – 90 yılları arasında Ankara Keskin Devlet Hastanesi, Bala ve köylerinde Sağlık Ocağı hekimliği yaptı. İhtisasını yaparak klinik psikolog oldu. Daha sonra 1990 yılında geldiği İstanbul’da özel hastane sektörüne girdi. 2004-2006 yıllarında İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uygulamalı Psikoloji dalında Master Eğitimini bitirdi. Yeditepe Üniversitesinde Sosyal Antropoloji Doktora Eğitimine devam etmektedir.

İlk şiir ve yazıları, Tıp Fakültesi öğrencisi iken, İzmir’de çıkan “Dönem” dergisinde yayımlandı. Mecburi hizmet yıllarında “Son Reçete” dergisinde söyleşiler yaptı, yazılar yazdı. “Era Yayınları”nın kurucularından oldu. “Şizofrengi”de yazdı. Radikal ve Birgün Gazetelerinde her Pazar düzenli olarak güncel hikayeler ve denemeler yayımladı. Ercan Kesal Kimdir

1995 yılında Paris’e gitti, dil eğitimi aldı.

2002 yılında Nuri Bilge Ceylan’ın Uzak filminde küçük bir rol ile oyunculuğa başladı. Sinema serüveni yine Nuri Bilge Ceylan’ın “Üç Maymun” ve “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmlerinde daha büyük rollerle devam etti.

Ayrıca Vavien, Küf, Hükumet Kadın, Yozgat Blues ve Ben O Değilim gibi farklı yönetmenlerin filmlerinde yine çok başarılı performanslar ortaya koymayı sürdürdü. Oyunculuk eğitimi almamasına ve profesyonel aktörlüğe çok geç yaşta başlamasına karşın performansları her daim takdir topladı.

2011 yılında senaryosunu Ebru Ceylan ve Nuri Bilge Ceylan’la birlikte yazdığı “Bir Zamanlar Anadolu’da” adlı sinema filmi 2012 yılında 44.Siyad Türk Sineması Ödülleri – En İyi Senaryo dalında birincilik ödülünü aldı.

Ercan Kesal, 2005 yılında oyuncu Nazan Kesal ile evlendi. Poyraz (d.2006) adında bir oğlu vardır. Ercan Kesal, oynadığı filmlerin yanı sıra aynı zamanda 1997 yılında kurduğu Özel Okmeydanı Hastanesinin işletmesini ve yöneticiliğini yapmakta, bir gazeteye köşe yazıları yazmaktadır.

2013 yılında yapımcılığını Necati Akpınar’ın yaptığı, senaryo ve yönetmenliği Sermiyan Midyat’dan olan “Hükümet Kadın 2” filminde Demet Akbağ, Sermiyan Midyat, Mahir İpek, Gülhan Tekin, Burcu Gönder ile birlikte oynadı.

2015 yılında yönetmenliğini Zeki Demirkubuz’un yaptığı “Bulantı” adlı sinema filminde Zeki Demirkubuz, Çağlar Çorumlu, Öykü Karayel, Ercan Kesal, Şebnem Hassanisoughi ile birlikte oynadı. İçerde dizisinde de Akın Işık (Köstenceli) karakterini canlandıran Ercan Kesal, oyunculuğuyla büyük beğeni topladı.

Ercan Kesal Biyografisi, Ercan Kesal nereli? Ercan Kesal hangi dizilerde oynadı? Ercan Kesal kaç yaşında?

Filmografi

Menajerimi Ara: Ali Bilgin – 2020 (Ercan Kesal, konuk oyuncu)
Nasipse Adayız: Dr. Kemal – 2020
Görülmüştür: Serhat Karaaslan – 2019
Çukur: Sinan Öztürk ve Özgür Sevimli – 2017-2019, 2020, 2021 (İdris Koçovalı)
Cehennem (Die Hölle – Inferno): Stefan Ruzowitzky – 2017
İçerde: Uluç Bayraktar – 2016 – Köstenceli
Ben O Değilim Tayfun Pirselimoğlu, 2014
Hükümet Kadın 2, yön: Sermiyan Midyat, 2013
Ben de Özledim Onur Ünlü, 2013
Sen Aydınlatırsın Geceyi Onur Ünlü, 2013
Yozgat Blues, yön: Mahmut Fazıl Coşkun, 2013
Hükümet Kadın yön: Sermiyan Midyat, 2012
Küf Ali Aydın, 2012
Bir Zamanlar Anadolu’da, Nuri Bilge Ceylan, 2011
Albatrosun Yolculuğu Cengis Temuçin Asiltürk, 2010
Vavien Yağmur Taylan ve Durul Taylan, 2009
Üç Maymun, yön: Nuri Bilge Ceylan 2008
Uzak Nuri Bilge Ceylan, 2002

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
---

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gal Gadot Kimdir?

Gal Gadot Kimdir? 30 Nisan 1985 tarihinde Rosh Haayin, İsrail‘de doğmuştur. İsrailli oyuncu, yapımcı ve model. 18 yaşında Miss Israil tacını giydi. (daha&helliip;)…

Eda Ece Kimdir?

Eda Ece Kimdir? 20 Haziran 1990'da İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Türk oyuncudur. Şişli Terakki Lisesi ve ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirdi. 3 kız çocuklu bir ailenin en küçüğüdür. (daha&helliip;)…

Hasan Denizyaran Kimdir?

Hasan Denizyaran Kimdir? 26 Mayıs 1993 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Drama ve Oyunculuk Bölümü mezunu olan Denizyaran, kariyerine modellikle başladı. (daha&helliip;)…

Reshad Strik Kimdir?

Reshad Strik kimdir? 22 Haziran 1981 tarihinde Avustralya'nın Canberra şehrinde dünyaya geldi. Boşnak kökenli olan Reshad Strik, Avustralya Tiyatro ve Sanat Akademisi'nde oyunculuk eğitimi aldı. (daha&helliip;)…

Sevcan Orhan Kimdir?

Sevcan Orhan Kimdir? 16 Ağustos 1982 yılı İstanbul doğumludur. Aslen Erzincanlı olan bir Türk halk müziği sanatçısıdır. Küçük yaştan itibaren bağlama, solfej ve nota eğitimi aldı. (daha&helliip;)…

Murat Karan Kimdir?

Murat Karan Kimdir? AREA Araştırma şirket müdürüdür. Politika ile ilgili yorumları dikkat çeken Murat Karan zaman zaman TV programlarında konuk olarak yer alıyor. (daha&helliip;)…

GÜNLÜK HABER AKIŞI

SON DAKİKA HABERLERİ