Ercan Kesal Kimdir?

Ercan Kesal Kimdir?

Kimdir

Ercan Kesal Kimdir? 1959 yılında Avanos, Nevşehir’de doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Avanos’ta, lise öğrenimini Nevşehir’de tamamladı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1984 – 90 yılları arasında Ankara Keskin Devlet Hastanesi, Bala ve köylerinde Sağlık Ocağı hekimliği yaptı. İhtisasını yaparak klinik psikolog oldu. Daha sonra 1990 yılında geldiği İstanbul’da özel hastane sektörüne girdi. 2004-2006 yıllarında İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uygulamalı Psikoloji dalında Master Eğitimini bitirdi. Yeditepe Üniversitesinde Sosyal Antropoloji Doktora Eğitimine devam etmektedir.

İlk şiir ve yazıları, Tıp Fakültesi öğrencisi iken, İzmir’de çıkan “Dönem” dergisinde yayımlandı. Mecburi hizmet yıllarında “Son Reçete” dergisinde söyleşiler yaptı, yazılar yazdı. “Era Yayınları”nın kurucularından oldu. “Şizofrengi”de yazdı. Radikal ve Birgün Gazetelerinde her Pazar düzenli olarak güncel hikayeler ve denemeler yayımladı. Ercan Kesal Kimdir

1995 yılında Paris’e gitti, dil eğitimi aldı.

2002 yılında Nuri Bilge Ceylan’ın Uzak filminde küçük bir rol ile oyunculuğa başladı. Sinema serüveni yine Nuri Bilge Ceylan’ın “Üç Maymun” ve “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmlerinde daha büyük rollerle devam etti.

Ayrıca Vavien, Küf, Hükumet Kadın, Yozgat Blues ve Ben O Değilim gibi farklı yönetmenlerin filmlerinde yine çok başarılı performanslar ortaya koymayı sürdürdü. Oyunculuk eğitimi almamasına ve profesyonel aktörlüğe çok geç yaşta başlamasına karşın performansları her daim takdir topladı.

2011 yılında senaryosunu Ebru Ceylan ve Nuri Bilge Ceylan’la birlikte yazdığı “Bir Zamanlar Anadolu’da” adlı sinema filmi 2012 yılında 44.Siyad Türk Sineması Ödülleri – En İyi Senaryo dalında birincilik ödülünü aldı.

Ercan Kesal, 2005 yılında oyuncu Nazan Kesal ile evlendi. Poyraz (d.2006) adında bir oğlu vardır. Ercan Kesal, oynadığı filmlerin yanı sıra aynı zamanda 1997 yılında kurduğu Özel Okmeydanı Hastanesinin işletmesini ve yöneticiliğini yapmakta, bir gazeteye köşe yazıları yazmaktadır.

2013 yılında yapımcılığını Necati Akpınar’ın yaptığı, senaryo ve yönetmenliği Sermiyan Midyat’dan olan “Hükümet Kadın 2” filminde Demet Akbağ, Sermiyan Midyat, Mahir İpek, Gülhan Tekin, Burcu Gönder ile birlikte oynadı.

2015 yılında yönetmenliğini Zeki Demirkubuz’un yaptığı “Bulantı” adlı sinema filminde Zeki Demirkubuz, Çağlar Çorumlu, Öykü Karayel, Ercan Kesal, Şebnem Hassanisoughi ile birlikte oynadı. İçerde dizisinde de Akın Işık (Köstenceli) karakterini canlandıran Ercan Kesal, oyunculuğuyla büyük beğeni topladı.

Ercan Kesal Biyografisi, Ercan Kesal nereli? Ercan Kesal hangi dizilerde oynadı? Ercan Kesal kaç yaşında?

Filmografi

Menajerimi Ara: Ali Bilgin – 2020 (Ercan Kesal, konuk oyuncu)
Nasipse Adayız: Dr. Kemal – 2020
Görülmüştür: Serhat Karaaslan – 2019
Çukur: Sinan Öztürk ve Özgür Sevimli – 2017-2019, 2020, 2021 (İdris Koçovalı)
Cehennem (Die Hölle – Inferno): Stefan Ruzowitzky – 2017
İçerde: Uluç Bayraktar – 2016 – Köstenceli
Ben O Değilim Tayfun Pirselimoğlu, 2014
Hükümet Kadın 2, yön: Sermiyan Midyat, 2013
Ben de Özledim Onur Ünlü, 2013
Sen Aydınlatırsın Geceyi Onur Ünlü, 2013
Yozgat Blues, yön: Mahmut Fazıl Coşkun, 2013
Hükümet Kadın yön: Sermiyan Midyat, 2012
Küf Ali Aydın, 2012
Bir Zamanlar Anadolu’da, Nuri Bilge Ceylan, 2011
Albatrosun Yolculuğu Cengis Temuçin Asiltürk, 2010
Vavien Yağmur Taylan ve Durul Taylan, 2009
Üç Maymun, yön: Nuri Bilge Ceylan 2008
Uzak Nuri Bilge Ceylan, 2002

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir