Çetin Altay Kimdir? - Tanıtım Ekle

SON DAKİKA

Çetin Altay Kimdir?

Bu biyografi 11 Ekim 2017 - 15:54 'de eklendi ve 3 kere okundu kez görüntülendi.

Çetin Altay Kimdir? 1 Ocak 1977 yılında İstanbul’da doğmuştur. Aslen Trabzonludur. Oyunculuk hayatında birçok dizi ve filmde rol oynamıştır. Oflu Hoca’nın Şifresi, Moskova’nın Şifresi: Temel, Altındağlı, Bana Bir Soygun Yaz, Sümela’nın Şifresi: Temel bunlardan başlıcalarıdır.

Uzun bir dönem Leman Dergisi’nde senaristlik yaptı. Oyunculuğa ise; tiyatroda tek kişilik gösteri olan stand-up ile başlamıştır. Daha sonra bir tiyatro grubu kurarak doğaçlama oyunlar sergilemeye başlamıştır. Bu oyunlardan sonra da birçok tiyatro oyununda yer aldı. Leman Dergisi’nden sonra tek başına bir sitcom yazmıştır. İnternet sitesi olan Mynet’te klipler ve diziler ile dalga geçen videolar çekti. İlk sanal ortamdaki sitcom’u orda yapmıştır. Bu iş bittikten sonra da Ömer Faruk Sorak ile fındık reklamı çekti. Çetin Altay Kimdir

2005 – 2007 yılları arasında “Emret Komutanım” adlı dizide “İdris Fındıkoğlu” karakterini canlandırmıştır. 2015 yılının Kasım ayında vizyona giren, Cem Yılmaz’ın hem yazıp hem yönettiği dördüncü filmi olan “Ali Baba ve 7 Cüceler” adlı sinema filminde Cem Yılmaz ve Zafer Algöz ile başrolde oynarken filmde Irina Ivkina, Yosi Mizrahi, Bahtiyar Engin de rol almıştır. Günümüzde ise 13 Mayıs’da vizyona girecek olan “Oflu Hoca’nın Şifresi 2” adlı filmde başrol olarak oynamıştır.

Çetin Altay Kimdir?

Oyunculuk öncesinde bir tekstil firması sahibi olan Çetin Altay bu işyerinin iflas etmesi ile ticaret hayatını noktalamıştır. 2016 yılının Temmuz ayında nişanlanmış olduğu sevgilisi Gamze Kaçmaz ile 8 Ekim 2017 tarihinde evlenmiştir.

Filmografi

2021 – Seni Bulacağım Oğlum (Sinema Filmi)
2019 – Yalan Dolan “Baretta” (Sinema Filmi)
2017 – Aç Kapıyı Çok Fenayım (Sinema Filmi)
2017 – Sümela’nın Şifresi 3: Cünyor Temel (Sinema Filmi)
2016 – Oflu Hoca’nın Şifresi 2 “Oflu Hoca” (Sinema Filmi)
2015 – Ali Baba Ve Yedi Cüceler “İlber”, “Dilber” (Sinema Filmi)
2015 – Olur İnşallah “Anten Osman” (Sinema Filmi)
2014 – Oflu Hoca’nın Şifresi “Oflu Hoca” (Sinema Filmi)
2014 – Delisin! Delisin! “Sadri” (Sinema Filmi)
2013 – Peri Masalı “Emir” (Sinema Filmi)
2013 – Koğuş Akademisi “Erdem” (Sinema Filmi)
2013 – Altındağlı “Cavcav” (TV Dizisi)
2012 – Moskova’nın Şifresi: Temel “Sinan” (Sinema Filmi)
2012 – Kral Yolu – Olba Krallığı (Sinema Filmi)
2012 – Bana Bir Soygun Yaz “Çeto” (Sinema Filmi)
2011 – Sümela’nın Şifresi: Temel “Sinan” (Sinema Filmi)
2011 – Sen Kimsin? “Vedat” (Sinema Filmi)
2011 – Hop Dedik: Deli Dumrul “Dursun” (Sinema Filmi)
2011 – Başrolde Aşk (TV Dizisi)
2010 – Çakal “İdris” (Sinema Filmi)
2009 – Uygun Adım Aşk “Taka İdris” (TV Dizisi)

Çetin Altay Biyografisi, Çetin Altay nereli? Çetin Altay hangi dizilerde oynadı? Çetin Altay kaç yaşında?

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
---

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hande Doğandemir Kimdir?

Hande Doğandemir Kimdir ? 22 Kasım 1985 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi sosyoloji bölümünden mezun oldu. İletişim sosyolojisi üzerinde çalıştı. (daha&helliip;)…

Hüner Coşkuner Kimdir?

Hüner Coşkuner Kimdir? 1 Nisan 1963 yılında İstanbul'da doğmuştur. Klasik Türk müziği şarkıcısı Coşkuner 57 yaşındadır. Hüner Coşkuner, lise yıllarında Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Cemiyeti'ne giderek çok büyük bir birikime sahip oldu. (daha&helliip;)…

Zeynep Demirel Kimdir?

Zeynep Demirel Kimdir? 9 Temmuz 1989 yılı İstanbul doğumludur. Tam adı Zeynep Kübra Sever Demirel'dir. Küçük yaşta ailesiyle Belçika'ya yerleşti. Üniversite eğitimini radyo-televizyon ve sinema bölümünde lisans alanında tamamladı. (daha&helliip;)…

Berna Keklikler Kimdir?

Berna Keklikler Kimdir? 25 Şubat 1989 tarihinde Almanya, Gelsenkirchen’de gurbetçi bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Berrin Keklikler (d.1994) adında kız kardeşi vardır. Liseyi Almanya’da bitirdi. (daha&helliip;)…

Damla Sönmez Kimdir?

Damla Sönmez Kimdir? 3 Mayıs 1987 tarihinde İstanbul’da doğdu. Annesi Figen Sönmez, babası Muammer Sönmez’dir.  St. Joseph Fransız Lisesi’nden mezun olduktan sonra Paris Sorbonne Üniversitesi’nde başladığı tiyatro eğitimini Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde burslu olarak tamamladı. (daha&helliip;)…

Damla Makar Kimdir?

Damla Makar Kimdir? 1996 İstanbul doğumlu olan Damla Makar, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümünü bitirdikten (2020) sonra Aleksander Zelwerowicz Sanat Akademisinde oyunculuk eğitimi aldı. (daha&helliip;)…

GÜNLÜK HABER AKIŞI

SON DAKİKA HABERLERİ