İstanbul’un Avrupa yakasının en uzak ucunda bulunan Binkılıç köyü aynı zamanda Tekirdağ sınırına en yakın köydür. İstanbul‘un en güzel köyü olarak kabul edebiliriz.
Eski adı rumca olduğu söylenen ıstranca’dır. Ayrıca ıstranca dağları günümüzde kırklareli istanbul arasındaki yıldız dağlarının eski adıdır. 1960 yılında çıkarılan bir kanunla; kurtuluş savaşında burayı koruyan -bin kılıçlı-ya ithafen ismi binkılıç olarak değiştirilmiştir. Binkılıç Köyü
Binkılıç’ın eski adı Istranca’dır. 1960 yılında çıkan bir kanunla ismi Binkılıç olarak değiştirilmiştir. Çanakkale savaşlarına katılan yaşlıların anlattıklarına göre o tarihlerde Istranca ‘da bu bölgeyi koruyan bin kişilik silahlı bir grup yaşarmış.
Çatalca Binkılıç Balkan Harbi sırasında düşman askerlerinin giremediği nadir yörelerden biridir. Binkılıç ‘a 7 km uzaklıkta ki Sefa alan (Saray- Tekirdağ) düştüğü halde, Binkılıç da ki efelerin karşı koymasıyla Binkılıç ‘a düşman girememiştir.
Dolayısıyla Binkılıç düşmana verilmediği için, bir kurtuluş günüde yoktur. 1893 Rus Harbi ve Balkan Harbinden sonra Binkılıç’ta yaşayan Rumlar Yunanistan’a göç etmişler, onların yerine bölgeye Rumeli ‘den Türkler gelmiştir. Binkılıç ‘ın yaklaşık 1 km kuzeyinde Kale Bayrı olarak isimlendirilen bir tepecik vardır. Burada son yıllarda yapılan araştırmalarda çok eski bir kale kalıntısı ortaya çıkmıştır. Ormanlarında yaban domuzu tavşan sansar sincap gibi hayvanlar yaşamaktadır.