İbn Haldun Üniversitesi, İstanbul Başakşehir sınırlarında TÜRGEV tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Araştırma üniversitesi olarak öne çıkmayı hedeflemektedir.
İbn Haldun Üniversitesi, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi, kamu tüzel kişiliğine sahip bir vakıf üniversitesidir. Üniversite’de; eğitim, iletişim, insan ve toplum bilimleri, hukuk ve siyasal bilgiler fakülteleri ile sosyal bilimler ve eğitim bilimleri enstitüleri bulunmaktadır.
İbn Haldun Üniversitesi, verdiği eğitimin kalitesi ve yürüttüğü araştırma projeleri ile Türkiye’de ve dünyada bir “araştırma üniversitesi” olarak öne çıkmayı hedeflemektedir. 2015 yılında açılmış olup, 2017-2018 Akademik Yılı’nda eğitime, Başakşehir’deki Güney Kampüsünde başlamıştır. Kuzey kampüs olarak da adlandırılan İbn Haldun Külliyesi ise, Osmanlı medrese mimarisi örnek alınarak Başakşehir’de Fatih Terim Stadı’na yakın bir konumda inşa edilmiştir.
İbn Haldun Üniversitesi Kampüsü
65.000 Metrekare Yeşil Alan
Külliyede kullanıma açılan 1. fazın açık alanlarının yüz ölçümü 138.062 metrekare, kapalı alanlarının yüz ölçümü 67.000 metrekaredir. Ayrıca 65.000 metrekare yeşil alana sahip olan Külliye’de, 4.500 metrekarelik bir alana birçok meyve türünden 124 adet meyve ağacı dikildi.
Ulaşım İmkânları
Şu anda yapımı devam eden Halkalı-İstanbul Havalimanı hattının İbn Haldun Üniversitesi durağı Külliye’nin giriş binasına 700 metre mesafededir. Bu hattın inşası 2021 yılı sonunda tamamlanacaktır. Ayrıca Üniversitemizin ana girişinde yer alan otobüs durağı, bölge otobüslerinin güzergahı arasında yer alacaktır.
Öğrencilerinin %75’inin lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) öğrencisi olması planlanmaktadır.
İHÜ’de eğitim dilleri; Türkçe, Arapça ve İngilizce’dir. Bu dillerin öğrenilmesi zorunludur. Bunun dışında, Almanca, İspanyolca, Rusça ve Fransızca gibi Batı dillerinin yanında Çince ve Malayca gibi Doğu dilleri de seçmeli olarak öğretilmektedir.
İHÜ öğrencilerinin % 30’u uluslararası öğrencilerden oluşmaktadır. Uluslararası öğrencilere Türkçe hazırlık eğitimi verilmektedir.
Tüm lisans öğrencileri tam burslu olarak eğitim görmektedir ve kendilerine yurt imkânı sunulmuştur. Derece yapan öğrencilere başarılarına göre ek burslar sunulmaktadır. Başarılı öğrencilere, başarı derecelerine göre, yurt dışında İngilizce dil eğitimi ve akademik eğitim imkânları sunmaktadır.
İHÜ bünyesinde aşağıdaki 6 fakülte ve 12 bölümde eğitimler devam etmektedir:
Eğitim Fakültesi
- Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü
Hukuk Fakültesi
İletişim Fakültesi
- Yeni Medya ve İletişim Bölümü
İslami İlimler Fakültesi
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
- Felsefe Bölümü, İktisat Bölümü, Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü, Psikoloji Bölümü, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Sosyoloji Bölümü, Tarih Bölümü
Yönetim Bilimleri Fakültesi
- İşletme Bölümü
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde 7 doktora ve 17 yüksek lisans programı, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü bünyesinde 1 doktora ve 1 yüksek lisans programı bulunmaktadır.
Argümantasyon ve Münazara Çalışmaları, Çatışma Analizleri ve Barış Araştırmaları, Etik Çalışmaları, Gayrimenkul ve Altyapı, Gelecek Araştırmaları, Hadis Çalışmaları, İslami Ekonomi ve Finans, Japonya Çalışmaları, Müfredat Çalışmaları, Psikoterapi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sözlü Tarih ve Toplumsal Hafıza, Sürekli Eğitim, Türkçe Öğretimi, Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları, Uyuşmazlık Çözümü ve Uzaktan Eğitim alanlarında uygulama ve araştırma merkezlerimiz bulunmaktadır.
Uluslararası bir öğretim ortamına sahip İHÜ’de, Mart 2021 itibariyle 1.018 Türk öğrenci, 80’in üzerinde ülkeden 451 Uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Uluslararası öğrencilere Türkçe hazırlık eğitimi verilmektedir. Bu öğrencilerden 798’inin lisansüstü eğitim gördüğü İHÜ’de, ilerleyen dönemde öğrencilerinin %75’inin lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) öğrencisi olması planlanmaktadır.
İHÜ’de eğitim dilleri; Türkçe, Arapça ve İngilizce’dir. Bu dillerin öğrenilmesi zorunludur. Bunun dışında, Almanca, İspanyolca, Rusça ve Fransızca gibi Batı dillerinin yanında Çince ve Malayca gibi Doğu dilleri de seçmeli olarak öğretilmektedir.
Tüm lisans öğrencilerimiz tam burslu olarak eğitim görmektedir. Derece yapan öğrencilere başarılarına göre ek burslar sunulmaktadır.
YERLEŞKELERİMİZ
Başakşehir:
Google Harita | Yandex Harita
Taş Mektep:
Google Harita | Yandex Harita
Süleymaniye Darulhadis:
Tel: +90 212 6920212 / 4311
Google Harita | Yandex Harita
Süleymaniye Darulkurra:
Google Harita | Yandex Harita
Süleymaniye Salis Medresesi: