Akıllı ev sistemleri nedir? Nasıl Çalışır?

Akıllı ev sistemleri birçok riske karşı güvenli bir ortam yaratılmasını sağlar. Özellikle hırsızlık ve yangın gibi problemlere karşın koruma görevi üstlenen bu sistemler risksiz bir ortamda güvenle yaşamanıza imkan sunar.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Akıllı ev sistemleri nedir? Nasıl Çalışır?

Akıllı ev sistemleri, evinizin çeşitli yönlerini kontrol etmenize, otomatikleştirmenize ve izlemenize olanak tanıyan bir dizi gelişmiş teknolojiyi ifade eder.

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Elibol, geleceğin dünyasında giyilebilir cihazların, artırılmış gerçeklik teknolojisinin ve akıllı ev sistemleri nin yaygınlaşacağını söyledi. Akıllı ev cihazları, birçok ev sahibinin işini kolaylaştıracak sistemleri içeriyor. Bu cihazlar, hem evinizi akıllı hale getiriyor hem de güvenliğinizi daha da artırıyor.

Doç. Dr. Erdem Elibol, “Kuantum Noktalar (QD), benzersiz elektrik ve optik özelliklere sahip yarı iletkenlerdir. Öyle ki boyutlarına bağlı olarak enerji bant aralıklarının ayarlanabilir olması, çoklu eksiton üretebilmeleri, ucuz maliyetli üretim aşamaları yüksek stabilite özellikleri QD’leri ilgi çekici hale getirmektedir.

Sahip oldukları bu avantajlar QD’lerin başlıca güneş enerjisi, ışık yayan diyot (LED), biosensör, biyolojik görüntüleme gibi birçok alanda kullanımını yaygınlaştırmaktadır. QD’lerin benzersiz özellikleri onları LED uygulamaları için de aranan materyallerden biri haline getirmiştir.” ifadelerini kullandı.

Akıllı ev sistemleri nedir? Nasıl Çalışır?

Akıllı Ev Sistemleri Nelerdir?

İOS ve android özelliği olan telefonlarınıza indirebileceğiniz ücretsiz programlar evinizi ve ofisinizi güvenli bir şekilde yönetmenize imkan sağlıyor. Geliştirilen akıllı ev sistemleri ile her şeyinizi uzaktan takip edebilirsiniz. Sensör özelliği ile çalışabilen tüm ürünler evin ve ofisin hava kalitesinin ölçümüne destek oluyor. Böylelikle oda içerisinde hava sirkülasyonunun olmadığı zamanlarda farklı renk tonları ile sizlere bilgilendirme yapan bu sistemleri dilerseniz klimaya da ayarlayarak hava sirkülasyonunun yeterli düzeyde olmadığı zaman diliminde otomatik olarak klimanın devreye girmesini sağlayabilirsiniz.

Yaşam kalitesinin de bozulmasını engelleyen hava kalitesi akıllı ev sistemleri sayesinde doğrudan müdahale ile engellenebiliyor. Telefon ve tabletinize yüklenen akıllı ev sistemlerinde bulunduğunuz ortamın aydınlatması, ses ve gürültü seviyesi, sıcaklığı ve nem oranını ölçerek sizlere bildirimler gönderiyor. Dilediğiniz tüm noktalardan evinizin kontrolü sağlayarak hem modern yaşama ayak uydurabilir hem de hayat kalitenizi artırabilirsiniz.

Akıllı Ev Sistemleri Nasıl Çalışır?

Sistemleri yaptırmak isteyen kullanıcıların en çok araştırdığı noktalardan bir tanesi nasıl çalışır? Sorusudur. Akıllı ev sistemlerinin çalışma sistemleri tercih ettiğiniz modele göre değişkenlik gösterebiliyor.

--------------------------------------

Her bir ürünün kendine has çalışma perspektifi mevcuttur. Ancak tüm sistemlerin ortak çalışma noktası wifi sistemidir. Wifi sistemlerini telefon ya da tablet üzerinden aktif ettiğinizde ve akıllı ev sistemlerinin programlarını indirdiğinizde her nerde olursanız olun evinizi kontrol altına alabilirsiniz. Bu sistemleri birden fazla telefon ya da tablet üzerinden de kullanabilme şansınız vardır. Gerekli bilgileri tanıttıktan sonra bu sistemleri telefonlarınızdan kolaylıkla kontrol edebilirsiniz.

Akıllı Ev Sistemleri Özellikleri Nelerdir?

Birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Ait olduğu birçok avantajı sayesinde kişilere avantaj sunan bu sistemleri öne çıkan özellikleri ile kullanıcıların hayatlarına bambaşka bir şekilde dokunur. Akıllı ev sistemleri özellikleri nelerdir? Sorusunun cevabı şu şekildedir;

Akıllı ev düzeneklerinin sahip olduğu en önemli özelliklerden bir tanesi ses sensörüdür. Sizler evde ya da ofiste olmadığınızda ev ve ofis içerisinde kapı ya da pencerelerin açılıp açılmadığını sizlere bildiriyor. Böylelikle hırsızlık gibi problemlere karşın önleminizi daha kolay bir şekilde almanıza yardımcı oluyor.

Aydınlatma ve ısıtma özellikleri ile ön plana çıkan akıllı ev sistemleri evinizdeki ısı ve aydınlatmaları kontrol edebilmenizi sağlıyor. Özellikle ütü ve benzeri aletler prizde bırakıldığı takdirde yangın ve benzeri durumlar ile karşı karşıya kalınabilir. Ancak bu sistemler sayesinde geri sayma özelliği ile prizde unutulan ütü otomatik olarak kapanıyor. Dışarda bulunduğunuz durumlarda tekrardan eve gitmenize gerek kalmadan risksiz ve sorunsuz bir şekilde işlemleriniz hallediliyor.

Ekonomik yönden de tasarruf etmenizi sağlayan sistem özellikleri arasında planlı ve programlı bir sistem oluşturulması sağlanıyor. Ay içerisinde ki faturalarınızın ne kadar geleceğini ve ne kadar tüketim yaptığınızı hesaplayan bu sistemler faturalarınızı kontrol altında tutmanıza yardımcı oluyor. Ortamın sessiz ve sakin olduğu zamanlarda kendi kendine televizyonu kapayan bu sistemler çocuklu aileler için de önem taşıyor.

Akıllı Ev Sistemleri Fiyatları

Satın alacak olduğunuz ürüne göre değişkenlik gösterebiliyor. Ancak her bütçeye hitap eden fiyat politikası sayesinde ihtiyacınız olan ürünü bütçenizi sarsmadan satın alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Bir ev içerisinde sizlerin daha konforlu yaşamasına imkan verecek bu sistemler artık her noktada kullanılıyor. Akıllı ev cihazlarının fiyat, sahip olduğu performans kalitesi bir yana uygun fiyatları ile de herkesin bütçesine uyum sağlıyor.

Akıllı Ev Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

Kullanım alanları yaygındır. İster ofislerde, ister depoda, isterseniz de evinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kullanım alanları bakımından herhangi bir sınırı olmayan akıllı sistemler dilediğiniz her noktada kullanılabilir.

Akıllı Ev Sistemleri Faydalı mı?

Sahip olduğu özellikler bakımından değerlendirildiğinde kişilere birçok yönü ile faydalar sağlar. Ekonomik yönden de sizlere yardımcı olan bu sistemler plan ve program çerçevesinde çalışması nedeni ile faturalarınızın da kontrol altında olmasını sağlar.

Akıllı Ev Sistemleri Risklerden Korur mu?

Birçok riske karşı güvenli bir ortam yaratılmasını sağlar. Özellikle hırsızlık ve yangın gibi problemlere karşın koruma görevi üstlenen bu sistemler risksiz bir ortamda güvenle yaşamanıza imkan sunar.

YORUM YAP